DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Az F2-re hasonlítanak az új autók

Érdekes véleményt fogalmazott meg az új szabályrendszer szerint épült autókról Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta szerint az új versenygépek olyanok, mint amiket a Formula-2-ben látni.

Eddig három csapat tartott bemutatót ebben az esztendőben, közülük pedig az Aston Martin mutatta meg a legtöbbet. A különbség már most egyértelműen látszik a korábbi évek autóihoz képest, miután az idei szezontól kezdve új aerodinamikai szabályok lépnek életbe.

Daniel Ricciardo szerint ez egy nagyszerű lehetőség a sportág számára és úgy gondolja, az új versenyautók jobban hasonlítanak majd a Formula-2-ben látottakra.



„Az autók sokkal alacsonyabbak lesznek. Nyilvánvalóan a Formula-1-es autók évek óta úgy néznek ki, mint a dragster gépek, de most már inkább olyanok lesznek, mint az F2-es autók. Azt hiszem, ez hatással lesz a vezethetőségre és az egyensúlyra is. Az érzés az autóban teljesen más lesz, mind eddig. Nagyon remélem, hogy ez egy új korszakot indít el, bár a tavalyi szezon hihetetlen volt, még mindig vannak olyan pályák, ahol nagyon nehéz előzni és követni a másikat. Remélem, hogy ez megváltozik. Az F2-ben például elég izgalmas versenyeket látunk, persze ott minden autó ugyanolyan, de úgy gondolom, hogy néhány szabály segíthetne a problémánkon” – idézte Ricciardo szavait az Auto Motor und Sport.

A McLaren versenyzője az idényt megelőző tesztekről is beszélt, szerinte a rendelkezésre álló hat nappal egészen jó helyzetben lehetnek.

„Úgy gondolom, hogy versenyzőként elég jók vagyunk, így viszonylag hamar belerázódunk a dolgokba. Ahogy a szezon előre halad, úgy az autók fejlődésével párhuzamosan van lehetőség a saját teljesítményünk finomhangolására is. Visszatekintve, tavaly elég nehéz volt számomra, hogy csak másfél napot ültem az autóban a rajt előtt, de a téli tesztek három napjával ez kétszer annyi, szóval minden rendben lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: