DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Távozik az F1 marketingvezetője

Négy és fél év után hagyja el pozícióját Ellie Norman, aki 2017-ben érkezett az F1 kereskedelmi és marketingosztályához. Stefano Domenicali szerint csak méltatni lehet a munkáját.

A Liberty hatalomátvétele után nem sokkal érkezett meg Ellie Norman, aki 2017-től kezdve egészen mostanáig a Formula-1 marketingért és kommunikációért felelős igazgatójaként tevékenykedett. A kinevezése előtt két helyen is magas pozícióban dolgozott, korábban ugyanis a Honda Motor Europe kommunikációs menedzsere, majd a Virgin Media reklámokért és a szponzorációért felelős vezetője volt.

Az elmúlt néhány évben a sportág kereskedelmi és marketing részlegénél több személycsere is történt, 2020 elején a kereskedelmi vezető posztját betöltő Sean Bratches jelentette be távozását, egy esztendővel később pedig a digitális és licencügyekért felelős Frank Arthofer döntött a váltás mellett. Idén Norman lépett hasonlóan, utódját viszont még nem nevezték meg.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint sokat köszönhetnek Norman tevékenységének.



„Az elmúlt öt szezonban Ellie marketingcsapatának vezetése alatt átvarázsoltuk az F1-et, valamint modernizáltuk a rajongók bevonásával kapcsolatos megközelítésünket, ami a rajongótáborunk növekedéséhez vezetett világszerte” – mondta Domenicali.

„Szeretném megköszönni Ellie-nek mindazt, amit eddig tett, és minden jót kívánok neki, karrierje következő izgalmas fejezetéhez” – tette hozzá.

A távozással kapcsolatban maga az érintett is megszólalt, aki igyekezett mindent megköszönni.

„Befejeztem, amit az F1-ben kitűztem magam elé, itt az ideje a következő kihívásnak. Megtiszteltetés és nagy kiváltság volt annak a vezetői csapatnak a tagja lenni, amely ezt a világszínvonalú, egyedülálló sportágat olyanná alakította, amilyen ma lehet. Élveztem a kihívást, hogy a csapatot és az üzletet az alapoktól kezdve építhettem fel” – idézte Norman szavait a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: