DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Max népszerűbb bajnok lenne

Daniel Ricciardo érti, hogy miért váltana ki nagyobb hatást, ha Max Verstappen lenne a világbajnok - viszont ha tiszta marad a küzdelem, akkor szerinte Lewis Hamilton is megérdemelné a címet.

Tiszta, sportszerű, pályán eldőlő világbajnoki harcot szeretne látni Daniel Ricciardo. A McLaren ausztrál F1-es pilótája a Speedweeknek beszélt arról, hogy szerinte csak ez számít, mert egyébként Max Verstappen és Lewis Hamilton is megérdemelné az év végi elsőséget, ahogy természetesen a két csapat is. Ricciardo azért egy kicsit korábbi istállójához és csapattársához, Verstappenhez húz.

f1_6



"Én alapvetően szurkolóként állok hozzá a dologhoz, nyerjen a jobb! Formula-1-szurkolóként természetesen imádom ezt a párharcot, amit Verstappen és Hamilton vív. Én egyenlő erőnek látom a két versenyzőt és ugyanígy egyenlőnek a két csapatot. Folyamatosan hullámzik az erősorrend és bizonytalan, hogy mi lesz a végkifejlet" - idézi Ricciardo szavait a portál.

"Az emberek az új arcokat szeretik, szóval tisztában vagyok vele, hogy Max népszerűbb világbajnok lenne. Ez lenne az első világbajnoki címe, valami új dolog történne, izgalmas lenne mindenki számára. Max Verstappen, mint a Formula-1 világbajnoka, ez a sztori jó érzéssel tölthetne el mindenkit. Amit viszont utálnék látni, hogy a balszerencse döntsön bármelyik irányba. Ha sportszerű marad a küzdelem, akkor részemről mindketten megérdemelten lehetnének világbajnokok."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: