DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alfa: A főnök már aláírt, a pilóták még nem

A mai sajtótájékoztatón derült ki, hogy Fred Vasseur már aláírta több évre szóló szerződését - a pilótákról viszont még nem beszéltek, az még csak most következik.

A Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatója az Alfa Romeóval kezdődött, ahol Fred Vasseur csapatvezetőt arról kérdezte a média, hogy vajon ő maradni fog-e az istállónál, megtartja-e a pozícióját. Az eseményen a Formula.hu is részt vett és portálunk információi szerint Vasseur szerződése már a tavalyi év végén lejárt, azóta pedig havonta megújuló kontraktussal dolgozott - meglehetősen furcsa koncepció, de talán jól leírja, hogy az Alfa-Sauber házasság némileg váratlan meghosszabbítása előtt mekkora volt a bizonytalanság a csapatnál.

00120014_645



Vasseur egy nagy nevetéssel reagált arra, hogy vajon maradni fog-e, majd a másodszor, végül harmadszor is megismételt kérdésre tömören annyit válaszolt, hogy igen, marad és igen, már alá is írta az új szerződését a csapattal, méghozzá több évre, így hosszabb távon is ő fogja irányítani az istállót. 

A következő kérdést a pilótafelállásra irányult, hiszen az elmúlt időszakban egyre erősebben pletykáltak Kimi Raikkönen visszavonulásáról és arról, hogy a Ferrari esetleg egy újabb fiatalnak szeretne helyet biztosítani az Alfánál, de Vasseur ezt a kérdést lerázta magáról: mint mondta, még nagyon korán van ehhez, még csak most dőlt el, hogy marad az Alfa Romeo, át kell gondolniuk a döntést, időt kell rá szánniuk és egyáltalán nem fogják elsietni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: