DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elhunyt Carlos Reutemann

Szomorú hír érkezett Argentínából: miután az elmúlt hónapokban többször intenzív osztályra került, a 79 esztendős Carlos Reutemann, a Formula-1 12-szeres nagydíjgyőztese feladta a harcot.

 Az egykori Formula-1-es ezüstérmesről májusban érkezett először rossz hír: emésztőrendszeri vérzés és romló veseműködés miatt intenzív osztályra került. Bár a hónap végén kiengedték onnan és a kórházat is elhagyta, júniusban visszakerült az intenzívre. Egy újabb belső vérzés következtében állapota rosszabbodott az elmúlt 24 órában, szerdán pedig lánya közölte a tragédia hírét.

„Apám békében és méltósággal távozott, miután bajnokként küzdött, erős és nemes szívvel, mely a végéig elkísérte. Büszke és áldott vagyok, hogy ilyen apám volt. Tudom, hogy el fog kísérni engem életem hátralevő valamennyi napján, amíg újra nem találkozunk az Úr házában” – írta a közösségi médiában Cora Reutemann.

 



Carlos Reutemann 1972 és 1982 között volt aktív a Formula-1-ben, és bár világbajnoki címet nem szerzett, az élversenyzők közé tartozott, aki a legnevesebb csapatoknál versenyzett: a Brabham, a Ferrari, a Lotus és Williams pilótájaként 12 futamgyőzelmet és 45 dobogós helyezést ért el. Háromszor harmadik, egyszer pedig második lett a világbajnokságban: az 1981-es szezonban egyetlen pont választotta el a címet megnyerő Nelson Piquet-től.

Szokatlan, hogy versenyzői pályafutása után politikai karriert választott: Sante Fe állam kormányzója és szenátor volt. Sokak szerint Argentína elnöki székéért is eséllyel indulhatott volna, de ezért a tisztségért sosem szállt versenybe. Nyugodjék békében! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: