DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Intenzív osztályra került Carlos Reutemann

A korábbi F1-es világbajnoki ezüstérmes még szerdán szenvedett emésztőrendszeri vérzést. Az argentin jelentések szerint egy újabb vérzés miatt rosszabbra fordult az állapota.

Kórházba került néhány napja Carlos Reutemann: a korábbi Formula-1-es pilóta, aki autóversenyzői pályafutása után politikusnak állt, szerdán szenvedett emésztőrendszeri vérzést. A Sanatorio Santa Fe pénteki közleménye szerint az argentin exversenyző klinikai állapota stabilnak volt mondható.

reutemann-dppi



Szombaton azonban sajnos egy újabb vérzés miatt a kórház jelentése rosszabbra fordult a 79 éves Reutemann állapota, akit emiatt át kellett szállítani egy 170 km-re arrébb fekvő, rosariói kórház intenzív osztályára.

Reutemann 1972-től 1982-ig összesen 146 F1-es nagydíjon állt rajthoz, ebből tizenkettőt nyert meg, 1981-ben pedig egyetlen ponttal maradt le a világbajnoki címről Nelson Piquet mögött. Később aztán a politika felé fordult, 2003 óta szenátusi tag, sőt egy ideig Santa Fe kormányzója is volt.

Nem ez az első alkalom, hogy egészségügyi problémái vannak az expilótának: 2017-ben májrákot diagnosztizáltak nála, amely miatt meg is műtötték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: