DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Verstappen franciaországi izgalmakra számít Ausztriában

Max Verstappennel egyik Mercedes sem tudott mit kezdeni a Stájer Nagydíj időmérőjén, ennek ellenére a holland pilóta szoros holnapi futamot jósol. Reméli, hogy a múlt hetihez hasonló show-t láthatunk.

Kiválóan zárta az idei első ausztriai F1-es hétvége időmérő edzését Max Verstappen, aki a Red Bull hazai pályáján pole-pozícióba kormányozta autóját. A holland közel két tizedmásodpercet adott világbajnoki riválisának, Lewis Hamiltonnak, aki ma nem talált fogást ellenfelén. Az időmérőjét értékelve Verstappen elárulta, elégedett az autójával. 

E40GgX3XwAgZN0C



„Ez egy nagyon jó hétvége, az időmérőn is kiválóan viselkedett az autó. Az utolsó néhány kanyarban nem volt könnyű a forgalommal, de a Q3-as első köröm elég jó lett. Jól sikerült az első szektorom. Elégedett vagyok a hazai pole-pozíciómmal” – magyarázta a pilóta, aki szerint nehezebb a Red Bull Ring, mint gondolnánk. „A pályarajzot elnézve azt mondhatnánk, nincs rajta valami sok kanyar, de amik ott vannak, azok eléggé nehezek. A hármas bejárata, a négyes lejtős féktávja, még az egyes kanyar is. Rövid pálya, de nehéz belőle igazán jó kört kihozni. A Q3-as első köröm megfelelő lett, persze tökéletes sosem lehet, de elég jól sikerült.”

Verstappen nem kerget hiú ábrándokat, szerinte a mai fölénye ellenére kiélezett lesz a holnapi futam. Könnyű futamról nem is álmodik. „Sosem könnyű, de ez jót tesz a sorozatnak. Holnap is szoros lesz az állás, remélhetőleg ugyanolyan izgalmas lesz, mint Franciaországban” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: