DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bejelentés: Új helyszínre költözik az Orosz Nagydíj

2023-tól új versenypálya várja az F1 mezőnyét Oroszországban. Szocsi helyett egy Szentpétervár mellett fekvő épített pálya, az Igora Drive lesz a nagydíj új helyszíne.

Szombaton előbb sajtóértesülésként, azt követően pedig kész tényként járta be az osztrák paddockot a hír, miszerint az F1 2023-ra maga mögött hagyja a rajongók körében nem túl népszerű Szocsi versenypályát, és a helyére egy igazi épített vonalvezetést illeszt be a versenynaptárba. A hírt az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali erősítette meg.

E4ykkXXWEAAzAvG



"Az orosz partnereinkkel végzett intenzív munkát és az Igora Drive alapos vizsgálatát követően örömmel jelenthetem be, hogy a Formula-1 2023-tól ezen a varázslatos pályán fog versenyezni. Szentpétervár lenyűgözött, és hiszek benne, hogy az ottani Orosz Nagydíj hihetetlen esemény lesz" - fogalmazott Domenicali.

Az Igora Drive az F1-es futamhoz elengedhetetlen 1-es besorolást tavaly kapta meg az FIA-tól. A pálya Szentpétervártól 50 kilométerre fekszik, hossza négy kilométer, 15 kanyar található rajta. Tervezője Hermann Tilke, aki az egyik legjobb munkájaként jellemezte a vonalvezetést. A pályát tavaly májusban a DTM vette volna birtokba, de a versenyt négy hónappal a rajt előtt lefújták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: