DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hivatalos: megint változik az F1-es naptár

Egy olyan futam ugrik be Szingapúr helyére, amely már pótolt volna egy másik nagydíjat, csak akkor arra még nem volt lehetőség - remélhetőleg ősszel már nem lesz akadálya a megrendezésének.

Akárcsak 2020-ban, 2021-ben is elmarad a Szingapúri Nagydíj - ez már korábban hivatalos megerősítésre került az illetékesek részéről. Az október 3-i versenyig a városállom nem lazít a járványügyi belépési korlátozásokon, és az illetékesek úgy döntöttek, túl veszélyes lenne több ezer embert beengedni a rendezvényre.

dhl



Az kérdéses volt, hogy mely ország ugorhat be Szingapúr helyére, de ma 11:00-kor ezt is bejelentették: a Török Nagydíj váltja a városi pályát. Az a futam, amely a Kanadai Nagydíjat pótolta volna június 13-án, de elmaradt, miután az Egyesült Királyság beutazási korlátozásokat rendelt el Törökországgal szemben – ezért tartanak végül a Red Bull Ringen két nagydíjhétvégét is, melynek első felvonására most kerül sor.  

A közlemény szerint a törökök kérték, hogy később azért csatlakoznának, amennyiben lesz erre lehetőség, ez a lehetőség pedig most elérkezett. Stefano Domenicali a Formula-1 részéről köszönetet mondott az Isztambul Parknak, hogy ilyen komoly erőfeszítéseket tettek a futam megrendezésének érdekében. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: