DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 10. hétfő
F1

Eső várható a Stájer Nagydíjon

A hétvégi időjárás-előrejelzések alapján jelentős esély mutatkozik arra, hogy a hétvégén elázhat a pálya a Red Bull Ringen. Mindez eléggé megkavarhatja a lapokat szombaton és vasárnap.

Az idei szezon igazán kiélezett harcot hoz eddig a Red Bull és a Mercedes pilótái között. Előbbi istálló most a hazai pályájára érkezik, ráadásul duplán élvezheti mindezt, hiszen a Formula-1 mezőnye két versenyt fut egymás után a Spielbergben található aszfaltcsíkon. Az előttünk álló hétvégén viszont tovább fokozódhatnak az izgalmak, amennyiben hinni lehet a meteorológiának.

Közép-Európában jelenleg kimondottan nyárias idő uralkodik, jelenleg viszont úgy néz ki, hogy megérkezhet a felfrissülés. Több ismert időjárás-előrejelzéssel foglalkozó oldal egybehangzóan állítja, hogy a hétvége folyamán többször is megérkezhet egy nagyobb mennyiségű csapadék. A Weather Channel adatai szerint akár már pénteken is jöhet zivatar, de szombaton és vasárnap is 70% felett van az esélye annak, hogy záporok lesznek a pálya körül.



A BBC már kevésbé ilyen borúlátó, ám péntekre és szombatra ők is esőt várnak, akárcsak a Freemeteo. Amennyiben hinni lehet ezeknek az adatoknak, akkor ismételten egy fordulatos versenyhétvégére van kilátás. A vizes pálya tavaly is okozott izgalmakat, hiszen akkor nem kevés eső jött a pálya felé az időmérő edzés idejére.

A Stájer Nagydíjat a tavalyi esztendőben rendezték meg először, mégpedig ugyanazon a pályán, mint ahol az Osztrák Nagydíjat is futották. Ez idén sem lesz másképpen, az indok pedig hasonló, hiszen ahogy akkor, úgy idén is a koronavírus szabta át a versenynaptárat. 2021-ben a Kanadai Nagydíj helyére eredetileg Törökország ugrott volna be, ám ott is nehézségek adódtak, így ismét egy osztrák dupla következik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: