DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: Verstappen sportszerűbb lett

Az 1997-es F1-es világbajnok szerint Max Vestappen sokat fejlődött az évek alatt. Visszaemlékezett első, bakikkal teli szezonjára, amihez képest a holland most már egy érett, kiegyensúlyozott pilóta.

A Red Bull világbajnoki aspiránsát dicsérte Jacques Villeneuve. A kanadai expilóta szerint a Verstappen hosszú utat járt be az első Formula-1-es szezonja óta, amikor még kimerítette a csiszolatlan gyémánt fogalmát: egyrészt már akkor is irdatlanul gyorsnak számított, tempójához azonban meggondolatlan megmozdulások és rendszeres hibák társultak.

E0Yx-VrWEAQGa_Z



„Úgy tűnik, sportszerűbb lett” – nyilatkozott Villeneuve a RacingNews365-nek. „Az első szezonjában sokszor kanyargott az egyenesekben, tudják. De ezt már nem csinálja. Úgy tűnik, harcosként ráérzett arra, hol van az egyensúly a sportszerű és a nem sportszerű között, hogyan és mikor támadjon, mikor nyomja, mikor ne. Sokkal teljesebb lett.”

A kanadai szerint nehéz lenne Verstappennek akár egyetlen gyengeségét is megtalálni. „Idén? Igazából nincs” – reagált arra a kérdésre, van-e a hollandnak gyenge pontja. „Még amikor a pályaelhagyás miatt Bahreinben másodikként ért célba, azt is magabiztosan tette. Úgy volt vele, hogy ’oké, nyertél’, de hosszú a szezon. Szóval igazán érett lett. Tele van potenciállal, és mindig ott van az elejében.”

F1-es szurkolók tömegei vártak az ideihez hasonló világbajnoki csatára, miután a Ferrari nem tudta felvenni a kesztyűt a Mercedes sikergyáros csapatával. Azt is megtudtuk, Villeneuve szerint idén Verstappen vagy Lewis Hamilton lesz-e a győztes. „Jelen pillanatban Maxet mondanám, mert Lewis mögött túl sokévnyi könnyű győzelem áll” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: