Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő
F1

Megvan a Ferrari új vezérigazgatója

Az olasz cég szerdán bejelentette, hogy szeptember 1-jétől az 52 éves Benedetto Vigna fogja betölteni a pozíciót, amelyből még tavaly év végén mondott le Louis Camilleri.

Tavaly decemberben jelentette be Louis Camilleri, hogy személyes okokra hivatkozva lemond a Ferrari vezérigazgatói posztjáról. Azóta az elnök, John Elkann töltötte be ideiglenesen ezt a pozíciót, most azonban az olaszok bejelentették, hogy szeptember 1-jétől Benedetto Vigna fogja ellátni a vezérigazgatói teendőket.

vigna-ferrariAz 52 éves Vigna jelenleg vezető tisztségviselő az STMicroelectronics nevű vállalatnál, amelyhez még 1995-ben csatlakozott. A ferraris lehetőség kapcsán így nyilatkozott a közleményben:

„Különleges megtiszteltetés vezérigazgatóként csatlakozni a Ferrarihoz, egyszerre érzem az izgalmat és a felelősséget: izgalmat a nagyszerű lehetőségek kapcsán, amelyeket meg lehet ragadni, valamint felelősséget a Ferrarinál dolgozók rendkívüli eredményei és képességei, valamint a részvényesek és a világszerte jelenlévő szenvedélyes Ferrari-rajongók miatt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?