DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve Verstappenről: Most vagy soha

Az 1997-es világbajnok szerint Max Verstappennek ennél jobb esélye nem lesz a világbajnoki cím megszerzésére. Régóta versenyez, ezért ha most nem áll rá készen, akkor soha nem fog.

Max Verstappen az utóbbi évek során többször közelről figyelte a világbajnoki címért zajló küzdelmet, részt venni azonban eddig nem tudott benne. 2021-re azonban vb-esélyes autót épített számára a Red Bull, így a fiatal holland pályafutása során először képes felvenni a harcot a címvédő Lewis Hamiltonnal. Jacques Villeneuve szerint ennél jobb esélye nem is lesz a 23 éves pilótának. „Elég ideje versenyez már! Ha most nem áll készen, akkor soha nem fog” – fogalmazott. Aki tippelne az esélyeire, itt kap bet365 bónusz kódot.

ham-ver-20211



Ami Verstappen számára hátrány Hamiltonnal szemben, hogy mellette nincs egy olyan erős csapattárs, mint a Mercedesnél Valtteri Bottas. Szerinte Sergio Pereznek jobb teljesítményt kellene nyújtania, különben ez a Red Bull vb-címébe kerülhet. „A nagyobb probléma, hogy Perez nincs ott a sűrűjében. Gyors, de valahogy nem alakulnak jól a dolgai. Imolában például jól kvalifikált. A Mercedesnek két autója van, Bottast stratégiailag fel tudják használni. Két autóval sokkal könnyebb.”

Ennek ellenére a világbajnok úgy látja, idővel a mexikói pilóta dolgai is a helyére kerülnek. „Perez legalább egy szinten van Bottasszal, egyszer összejönnek a dolgai. Ha Imolát nézzük, Valtteri nem volt meccsben. Monacóban Lewis nem volt versenyben. Ez egy hosszú szezon, minden változni fog. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egyik verseny követi a másikat, így a csapatok technikailag nem tudnak reagálni. Nagy fejlesztésekre nem számíthatunk, amit látunk, az a helyzet. Ami érdekes lesz, hogy két fordulót rendeznek a Red Bull Ringen. Ez általában kedvez a Red Bullnak” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: