DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Domenicalinak nem tetszik, hogy elvennék a pénzt a pilótáktól

Az FIA és a Liberty Media közös tervezete nem nyerte el az F1 jelenlegi vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak a tetszését, mely szerint limitet vezetnének be a pilóták fizetését illetően is.

A RaceFans nemrégiben hozta le a pilóták nemhivatalos fizetési listáját, melynek élén Lewis Hamilton áll 30 millió dolláros éves bevétellel. A múlt héten több külföldi oldal is megírta, hogy az FIA és a Liberty Media azt tervezi, itt is behozzák a költségvetési sapkát.

Amikor kijött a költségvetési szabályozás, sokak egyből az ellen emeltek hangot, hogy a pilóták bérezését nem vették bel az F1 elöljárói, így e tekintetben továbbra is jelentős anyagi előnnyel rendelkeznek a nagycsapatok, mivel szerényebb forrásokkal rendelkező ellenfeleik nem engedhetik meg maguknak, hogy csillagászati összeget ajánljanak fel a legjobb versenyzőknek.



Most azonban előállt egy olyan ötlettel a Liberty Media és az FIA, hogy 30 millió dollárban limitálnák a versenyzők fizetését, csapatonként, tehát a két versenyző gázsija nem lehetne több 30 milliónál. Stefando Domenicalinak, az F1 vezérének ez nem nyerte el tetszését, mondván a pilóták az F1 sava-borsa.

„A versenyzők kifejezetten fontosak a mi sportunkban, hiszen mindössze csak húsz van belőlük, nem kétszáz” – idézi Domenicalit a Corriere dello Sport. „A két versenyző a csapatok legfőbb alakja, ők testesítik meg az istállók ambícióit, több száz embert maguk mögé állítva.”

„Lewis Hamilton képességei és azok a kockázatok, amiket Romain Grosjean vállalt tavaly Bahreinben, emlékeztetnek bennünket, hogy a pilóták az F1 sava-borsa, ők jelentik az egész show szívét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: