DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Hülkenberg az Aston Martinnál

A német versenyző tavaly három futamon versenyzett beugróként a Racing Point csapatában, az idén pedig már Aston Martinként futó istálló formálisan is szerződtette tartalék- és fejlesztőpilótának.

Nico Hülkenberg nagyon alaposan ismeri a silverstone-i alakulatot, hiszen kilenc teljes versenyszezont felölelő pályafutásából négy évadot az akkor még Force Indiaként futó csapattal töltött. 2020-ban beugróként tért vissza hozzájuk, a két brit futamon a koronavírusos Sergio Perezt, Németországban a beteg Lance Strollt helyettesítette, háromból kétszer pontszerzőként végzett, így 2021-re állandó jellegű visszatérését is pedzegették, ami nem valósult meg.



A csütörtöki bejelentés értelmében a 33 éves Hülkenberg hivatalos tartalék- és fejlesztőpilótaként segíti a csapatot, azaz a tavalyihoz hasonlóan ő fogja helyettesíteni Strollt vagy Sebastian Vettelt, amennyiben a körülmények úgy alakulnak.

„Először is, nagyszerű, hogy megszületett ez az egyezség, hiszen tavaly nem volt kifejezetten sok időm felkészülni, mielőtt az autóba pattantam!” – kommentálta a bejelentést az Aston Martin F1 Team oldala szerint Hülkenberg. „Igazán örülök, hogy újra együtt dolgozhatok ezzel a csapattal, amelynél annyiszor vezettem pályafutásom során. Természetesen remélem, hogy Sebastian és Lance megszakítástól mentes szezont élveznek ebben az évben, de a csapat tudja, bízhat bennem, ha a helyükre kell lépni, és kiváló munkát kell végezni. Teljesen felkészült vagyok erre a kihívásra. Érdekes lesz az is, hogyan segíthetem a csapat fejlesztőmunkáját a szezon során, nagyon várom már, hogy remek köridőket húzzak elő az overall ujjából.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Nicót ismét a csapatban üdvözölhetjük hivatalos minőségben, tartalék- és fejlesztési versenyzőként” – mondta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer. „Ezekben a nehéz időkben egy alkalmas és tapasztalt tartalékpilóta különösen fontos. Nico tavaly már bebizonyította, hogy képes autóba ülni és egy pillanat múlva kiválóan teljesíteni. Most, hogy nagyobb mozgástér jut a felkészülésre és beilleszkedésre, biztosan tudjuk, hogy támaszkodhatunk Nicóra, aki kiváló munkát tud végezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: