DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Az Aston Martin feladata Vettel segítése”

A ralilegenda Walter Röhrl szerint egy négyszeres F1-es világbajnok nem felejt el vezetni, Sebastian Vettel más problémákkal küzd. A csapata felelőssége a pilóta támogatása a bajban.

Sebastian Vettelről tavaly tavasszal derült ki, hogy egy borzasztóan nehéz és eredménytelen szezont követően nem ajánl fel számára újabb szerződést a Ferrari, így a két fél útjai szétválnak. Hetekig-hónapokig zajlottak a találgatások, vajon mihez kezd a négyszeres világbajnok, aki kapcsán még a visszavonulás is felmerült. Később aztán jött az óriási bejelentés, miszerint az Aston Martinná váló Racing Point felkarolja őt. Világszinten arra számított az F1 közönsége, hogy Vettel a csapatváltással ismét magára találhat, ám az idei szezon első versenye alapján ez egyelőre nem történt meg. Ám ahogy a tavalyi Ferrarival, úgy az idei Aston Martinnal sem találja az összhangot, ami miat sokakban felmerült a kérdés: vajon már sosem látjuk a régi Vettelt? Walter Röhrl szerint azonban erről szó sincs, az Aston Martinnak nagy szerepe lehet abban, hogy a pilóta ismét magára találjon.

 vet-röhrl-2011

Vettel és Röhrl (jobbra) a 2011-es Ausztrál Nagydíjon


 „Egy ekkora tehetség nem felejt el vezetni. Oka van annak, hogy korábban a Ferrarinál, most pedig az Aston Martinnál gondjai adódtak. Sebastian nem felejtett el vezetni. A csapat feladatának tartom az ő segítését. A megfelelő technikával még mindig képes lenne futamokat és világbajnokságokat nyerni, ez nem is kérdés. A kritikusainak tisztában kellene lenniük ezzel” – idézte a ralilegendát a PlanetF1.

Röhrl először a tíz évvel ezelőtti Ausztrál Nagydíj paddockjában találkozott Vettellel, akivel azóta is jó kapcsolatot ápol. Azóta is kitartóan követi a pilóta versenyzői pályafutását. „Ő azon pilóták közé tartozik, akik különleges érzékkel rendelkeznek. Tiszta íveken vezet, és a lehető legfinomabban kezeli az autót. Kétségkívül jó raliversenyző lehetett volna belőle. Ő az oka annak, hogy ismét Formula-1-es futamokat nézek. Közelről követem a pályafutását” – méltatta a négyszeres világbajnokot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: