DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button figyelmeztette Leclerc-t: Sainz egy mérnök

A 2009-es Formula-1-es világbajnok úgy érzi, Charles Leclerc jobban teszi, ha annak ellenére sem dől hátra, hogy ő a tapasztaltabb a Ferrarin belül, mert Sainz gyakorlatilag egy autóban ülő mérnök.

Miután kiszállt a Red Bull kötelékéből, Carlos Sainz előbb a McLarenhez, majd 2021-re a Ferrarihoz igazolt. A spanyol a wokingiaknál eltöltött két szezon alatt sokat fejlődött, kétszer pedig a dobogóra is felállhatott.

Ahhoz is nagyban hozzájárult, hogy a McLaren 2020-ban megszerezze a konstruktőri pontverseny harmadik helyét a Racing Pointtal és a Renault-val szemben, idén pedig a Ferrarinak próbál segíteni abban, hogy visszatérhessenek az élmezőnybe.



A 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button úgy gondolja, a spanyol versenyző akár már idén is veszélyt jelenthet a Scuderiánál már harmadik évét töltő Charles Leclerc-re, annak ellenére is, hogy a monacói a tapasztaltabb kettejük közül a csapaton belül.

„Azt hiszem, Carlos közelebb fog érni Leclerc-hez, méghozzá minél előbb” – mondta Button a Sky Sports-nak. „Beszélgettem néhány mclarenes csapattaggal, akik elmondták, hogy a spanyol pilóta tulajdonképpen egy mérnök.”

„Rendkívül intelligens a hozzáállása és szorosan együttműködik a csapattal, van, hogy órákon keresztül. Nagyszerű srác és szerintem a Ferrari dicsekedhet vele, hogy milyen nagyszerű pilótapárossal rendelkeznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: