DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg négyesélyes vb-harcra számít

Az F1 2016-os világbajnoka arra számít, idén négyesélyes lesz a csata a vb-címért. Vagyis inkább csak három és fél, mivel Bottasban már nincs akkora hite, mint tavaly volt.

Nico Rosberg 2016-ban megnyerte a Formula-1-es világbajnoki címet, majd a szezon végeztével vissza is vonult a száguldó cirkusztól, Lewis Hamiltont pedig azóta sem tudta legyőzni senki. A ma már az RTL szakértőjeként (is) dolgozó német szerint azonban idén nehezebb dolga lesz egykori csapattársának.

Nico Rosberg ugyanis elmondta a La Gazzetta dello Sportnak, mire számít a 2021-es szezonban, amely a héten veszi kezdetét: „Egy olyan szezon veszi kezdetét, ahol számomra négy bajnokesélyes pilóta is van, ami rendkívül érdekes.”



Nem meglepő talán, hogy a Mercedes és a Red Bull pilótáiról beszélt Rosberg, így Lewis Hamiltonról, aki rekordot jelentő nyolcadik vb-címére hajt, Valtteri Bottasról, a teszten remeklő Max Verstappenről és Sergio Perezről.

Azonban Valtter Bottasban már kicsit megingott a hite a világbajnok exversenyzőnek: „Minden évben vannak versenyek, melyeken azt gondoljuk, hogy most képes lehet elkapni Lewist, de aztán Hamilton föltámad és a sötétségbe taszítja Bottast.”

„Idén is ez lesz a helyzet. Bottas lehet, hogy nem lesz benne a harcban mégsem, mivel száraz körülmények között, egy körön gyors, bármikor képes legyőzni Hamiltont, de versenytávon és egy egész szezonon át nem tudja vele felvenni a harcot, ráadásul idén szerintem Sergio Perez is szeretne beleszólni a dolgokba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: