DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button távolról gyógyítja a Williamst

Az F1-es csapat idén leigazolt vezető tanácsadója egyelőre nem tudott személyesen is megjelenni a Williams főhadiszállásán, de már most értékes tanácsokkal látta el a vezetőséget.

A Williams Formula-1-es istállója januárban jelentette be, hogy korábbi pilótája, Jenson Button vezető tanácsadó szerepben ismét csatlakozik az alakulathoz. Button ezzel négy év távollét után hivatalosan visszatér az F1 körforgásába, ahol utoljára a 2017-es Monacói Nagydjon állt rajthoz Fernando Alonso helyett. A brit pilóta személyesen egyelőre nem tudott megjelenni a csapat grove-i bázisán, de az ottaniak már nagyon várják az első alkalmat.

button-portre-20201



 „A járványhelyzet miatt Jenson még nem járt nálunk, de természetesen beszéltünk vele” – idézte a Motorsport Simon Roberts csapatvezetőt. „Több szempontból, az üzletet és a menedzsmentet tekintve is támogatott minket, de ha megkezdődik a szezon, akkor majd személyesen is eljön segíteni. Az egyik korábbi mérnöke nálunk dolgozik, szóval egy nagyszerű kapcsolat már adott is. Már nagyon várjuk, hogy a garázsban üdvözölhessük, és bevezessük a részletekbe, hogy azt tehesse, amihez a legjobban ért: meghallgassa az ötleteinket, megossza a tapasztalatait. Biztos vagyok benne, hogy a pilóták hasznos dolgokat fognak hallani tőle néhány háborús történet kíséretében.”

A csapat vezérigazgatója Roberts nyilatkozatával egybecsengően dicsérte Buttont. „A múltban Simon és én is dolgoztunk már Jensonnal. Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki, barátokká váltunk. Nagyszerű őt is a csapatban tudni, igazi profi. Volt már világbajnok, több különböző szériában versenyzett, igazán tapasztalt versenyző. Mindannyiunk számára nagyszerű egy hozzá hasonló edzőtárssal dolgozni” – fogalmazott Jost Capito.

Button számára óriási nosztalgiabomba lesz az első látogatás, hiszen 2000-ben élete első F1-es szezonját a Williamsszel teljesítette. Idén több versenyhétvégén jelen lesz majd, hogy tanácsokkal lássa el a pilótákat és az utazó csapatot, de a fiatal pilóták fejlődéséért is ő fog felelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: