DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Júliusban már telt házas nagydíjat tartanak?

Ez is egy reális forgatókönyv Silverstone-ban, amelynek kapacitása 140 ezer fő. Nagy optimizmussal nyilatkozott a pálya vezetője, miután az országban a sportesemények fokozatos nyitása téma lett.

Nagy-Britanniában, ahol már leszállóban van a Covid-19-járvány harmadik hulláma, már a sportesemények nyitását tervezik. Boris Johnson miniszterelnök javaslata május 17-től a szabadtéri sportlétesítményeket megnyitni tízezer nézőig vagy a kapacitás 25 százalékáig, akár egy hónappal később pedig tovább lazítani. A szigetországban elképzelhetőnek tartják, hogy a nyári sporteseményeket már telt ház előtt tartják, köztük a Brit Nagydíjat a 140 ezer fős befogadóképességű Silverstone-ban.

„Óvatos optimista vagyok, hiszen még hosszú az út odáig” – mondta a pálya ügyvezetője, Stuart Pringle a BBC 5 adásában. „De a követelményeket egyértelműen lefektették. Vannak változók, melyekre senkinek nincs ráhatása. Ugyanakkor a dolgok jól alakulnak, és mindenki szeretné megragadni a lehetőséget, amelynek köszönhetően meglátjuk a fényt az alagút végén.”



„A teljes nézőszám is abszolút a pakliban van. Silverstone nem egy szűk stadion, mint egy futball- vagy teniszpálya. A 70 ezer tribünhely szét van szórva három és fél mérföldes szakaszon. Nagy a tér, abszolút szabadtéri helyszínnek számítunk, sok a bejárat és kijárat. Bármi lehetséges, de az is egyértelművé van téve, hogy messze vagyunk a biztostól” – beszélt a telt ház lehetőségéről Pringle.

Az ügyvezető hozzátette, jó ötletnek tartja az elképzelést, hogy a sporteseményekre vakcinaútlevéllel lehessen belépni. Szerinte a rajongók hajlandók lennének egy kicsit többet kiadni koronavírustesztre – az oltottságot kiváltaná a negatív teszt –, hogy újra élőben lássák kedvenc sportjukat és csapataikat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: