DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Pár éve még nem volt szabad térdelni…

Nem is olyan rég még megtiltották a pilótáknak, hogy letérdeljenek, 2020-ban viszont már az F1 szorgalmazta a rasszizmus elleni kampányt. Bernie Ecclestone burkoltan odaszúrt a Liberty Mediának.

A rasszizmus elleni kampány éve volt a 2020-as a Formula-1 számára: a mezőny minden egyes nagydíj rajtja előtt összegyűlt fekete, „Vessünk véget a rasszizmusnak” feliratú pólóban, és saját meggyőződés szerint egyesek térdeléssel, másik állva demonstráltak az ügy mellett. A sportág egykori vezérét, Bernie Ecclestone-t egy interjúban arról kérdezték, az ő irányítása alatt engedélyt kapott volna-e ez a kampány. A 90 éves brit érdekes választ adott.



„Pár évvel ezelőtt volt egy amerikai futballjátékos (Colin Kaepernick), aki letérdelt a meccsei előtt. Ezzel sok dühöt váltott ki a hatóságokból. Egy-két Formula-1-es versenyző is beszélt róla, de végül nem cselekedtek, nem térdeltek le” – kezdte Ecclestone a GQ cikkében, melynek szerzője is érdekes: Manish Pandey, a 2010-es Senna film forgatókönyvírója volt az interjúkészítő.

„Azt mondták, megkérték őket, hogy ne tegyék meg. Nem mondták, hogy ki kérte őket erre, de nem én voltam. Én akkoriban már kiszálltam a Formula-1-ből. Nem értem, mi lett más ebben az évben. Szörnyű dolgok történnek Amerikában, de ezek már sok évtized óta így vannak. Felteszem, jó dolog, hogy az emberek tudatába kerültek ezeknek a történéseknek, remélem, meghozza a hatását” – folytatta Ecclestone, a sorok között odaszúrva a Liberty Mediának, amelynek hirtelen fontossá vált a rasszizmusellenes harc.

Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, az élete lenyugodott, amióta nem ő vezeti a Formula-1-et. Már jut ideje családjára, ami azért is fontos, mert tavaly megszületett első fia.

„Nyilvánvaló, hogy az életem sokat változott az elmúlt négy évben. Most már sokkal egyszerűbb, másféle szerepet kell játszani. Amíg én irányítottam a Formula-1-et, állandóan az üzletet építettem és szünet nélkül tűzoltottam. Most Svájcban vagyok, ahol a világjárvány miatt sok időt töltöttem a családommal. Mindkét lányom volt nálam, és Ace itt született meg” – mondta Ecclestone. Az interjút az a kérdés zárta, mi a legjobb dolog életében:

„Hogy újra apa vagyok és Ace-szel foglalkozom. Minden nappal változik. Kicsit dühös vagyok magamra, hogy a lányaimmal nem tudtam elég időt tölteni, mikor még kicsik voltak, mert túl sok időt fordítottam az üzletre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: