DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

F1-főnök: Milyen unalmas versenyek?

Stefano Domenicali nem érti azokat a vádakat, miszerint unalmas lenne a Formula-1: szerinte a növekvő nézettségi adatok is azt mutatják, hogy milliókat érdekel a száguldó cirkusz.

Noha a 2020-as évad produkált számos fordulatos és izgalmas versenyt, sok szurkoló és szakértő is úgy vélekedik, hogy a Formula-1 – mindenekelőtt a Mercedes és Lewis Hamilton évek óta tartó dominanciája miatt – alapvetően unalmas.

f1-start-2020-dppi



Stefano Domenicali, aki az idei esztendő elejétől fogva tölti be az F1 vezérigazgatói posztját, nem ért egyet ezzel: elmondása szerint a nézettségi adatok is azt támasztjak alá, hogy rengeteg embert mozgat meg a sportág.

„Unalmas versenyek? Látom a számokat, és előző évben növekedett a nézettség. Nagy vágyakozás van a Formula-1 iránt: több millióan követik” – idézi Domenicali szavait a Grandpx.news szaklap.

Az F1-vezér szerint az érdeklődés pedig elsősorban az izgalmas pilótáknak köszönhető: „Az emberek szenvedélyre vágynak, karakterekre, olyan versenyzőkre, akik egyediek maradnak, rejtélyesek és képesek felkelteni az emberek érdeklődését.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: