DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Mikor váltanak a csapatok 2022-re?

Valamikor január és augusztus között - a megszokottnál természetesen korábban, de azért nem az év elején, mert most még van kapacitás fejleszteni az idei autót is.

A 2021-es Formula-1-es szezon egyik nagy kérdése, hogy melyik csapat mikor vált át a 2022-es autó fejlesztésére - mint ismert, a következő évtől jelentősen átalakulnak az autók, míg idén nagyrészt a tavalyi technikát kell használni, így az a logikus, ha egy istálló minél előbb előkészül a következő érára, hogy ott ne rögtön lemaradással kezdjen. Persze ettől még idén is osztanak bajnoki pontokat, amik pénzt érhetnek a szezon végén, így a döntés nem egyszerű...

00120038_092



"A 2022-es szezon első futamától visszafelé dolgozunk. Azt nézzük, hogy addigra mit kell összeraknunk, mire van szükségünk a téli tesztekig, aztán abból visszafelé gondolkodva teljesítjük a fejlesztési programunkat azt figyelembe véve, hogy mennyi kapacitásunk van a cégen belül" - beszélt a helyzetről Simon Roberts, a Williams csapatfőnöke.

"Az év elején még egyértelműen van időnk, emberünk, szélcsatornánk, CFD-kapacitásunk a 2021-es autó fejlesztésére is, szóval akkor ezt fogjuk csinálni. Lesz egy váltópont, de hogy mikor, azt most még nem tudom. Az biztos, hogy nem augusztusban, addigra már bőven 100%-osan a 2022-es autóra fogunk koncentrálni. De azért nem is január vége - valahol a kettő között fogunk átváltani. Semmivel sem késhetünk, mert nem emelhetünk át dolgokat az idei autóról a jövő évire" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: