DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button hisz a Williams visszatérésében

A 2009-es világbajnok szerint pozitív változások érzékelhetők egykori F1-es csapatánál, így izgatottan várja a közös munkát. Szeretné, ha a Williams az élmezőny tagja lenne.

A Williams istállója pénteken jelentette be, hogy tanácsadóként több éves szerződést kötött egykori pilótájával, Jenson Buttonnal. A brit világbajnok a leigazolással kapcsolatban nyilatkozva elárulta, a gárda új tulajdonosa, a Dorilton Capital érezhetően jó irányba terelik a csapatot, aminek így örömmel lesz a tagja.

williams-2020-teszt1



"Nem félnek a változástól. A Formula-1-ben minden csapatot jellemzik azok a dolgok,  miket csinálnak, hogyan dolgoznak, hogyan léteznek. Szerintem ezen próbálnak változtatni. Nem félnek új dolgokat kipróbálni. A csapatot vezető emberek nagyon tapasztaltak, nagyszerű ötleteik vannak. Határozottan jó a légkör. Nyilván idővel minden változik, emberek jönnek és mennek, de világbajnokokról van szó, és a keménymag még mindig ugyanaz. Várom már, hogy velük dolgozzak, de nem lehet szó egyszerűen csak munkáról. Szenvedélynek kell lennie, csak így küzdhetünk ismét az élmezőnyben" - fogalmazott a Sky Sportsnak adott interjúban.

Button még 2016-ban visszavonult az F1-ből, az autóversenyzést azonban nem hagyta maga mögött. 2018-ban bajnoki címet szerzett a japán Super GT-ben, és a Sky TV munkatársaként az F1-hez is közel maradt. Úgy érzi, a mostani lehetőség nagyszerű alkalom számára egy új fejezet kezdetére.

"Ez tökéletes pillanatnak tűnt a visszatéréshez" - utalt a Williams ajánlatára. "Számtalan lehetőséggel szolgáltak a karrierem elején. Ülést adtak, fejlesztettek, az egész nagyon különleges volt számomra. Izgatottan várom, hogy a munkámmal segíthessem őket. A helyzet nem változik meg egy éjszaka alatt, de az irány jó. Pozitív változásokat érzek" - árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: