DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Ismerős arcok térhetnek vissza a Ferrarihoz?

Miután Louis Camilleri lemondott vezérigazgatói posztjáról, a Ferrarinak új emberre lesz szüksége, az utód pedig akár egy ismerős arc is lehet, aki hozhat magával egy sokak által kedvelt személyt is.

2020. december 11-én, korán reggel érkezett a váratlan hír: Louis Camilleri lemondott vezérigazgatói posztjáról a Ferrarinál és a Philip Morrisnál betöltött pozíciójáról és azonnali hatállyal nyugdíjba vonul.

A Camilleri-Elkann páros vezetése sikeresnek volt nevezhető az utcai üzletágban, mivel a Ferrari-részvények árfolyama 113 euróról 179-ig emelkedett, a 2020-as Formula-1-es szereplés viszont az évtized leggyengébbje a Scuderia számára.

A Ferrari Camilleri kinevezésével anno váratlant húzott, hiszen az autóipar berkein kívülről választott egy embert a cég vezetésére, most azonban egy belsősre bízhatják ezt a feladatot az olasz La Verita szerint.



A Juventus jelenlegi elnöke, Andrea Agnelli szoros családi szálakon keresztül kötődik már most is a Ferrarihoz. Az Agnelli család volt a FIAT alapítója és a Ferrarit is ők vásárolták fel az 1960-as években, de Andra Agnelli most is a FIAT első embereinek egyike.

Az olasz lap továbbá azt is megemlítette, hogy a Juventus jelenleg egy süllyedő hajó, mivel a Cristiano Ronaldót is soraiban tudó futballcsapat nem bírja fizetni világsztárjait a koronavírus hatásai miatt, így többszázmilliós fizetéscsökkentésre van kilátás.

Állítólag a fenti okok következményeként ő maga kereste fel az elnököt, John Elkannt a vezérigazgatói pozíció miatt. Agnelli köztudottan jóban van a Scuderia volt csapatfőnökével, Maurizio Arrivabenével, aki követte őt a Juvéhoz is, ahol most is vezető pozíciót tölt be, így nem kizárt, hogy a Ferrarihoz is követi barátját, amennyiben valóban Andrea Agnelli lesz a Scuderia következő vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: