DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alfa Romeo: Marad a főszponzor és Kubica is

Továbbra is az Orlen lesz a svájci csapat névadó szponzora – a lengyel olajvállalat támogatásával együtt pedig Robert Kubica is jár tartalékpilótaként.

Alfa Romeo Racing ORLEN marad a hinwili istálló hivatalos elnevezése a 2021-es szezonban is – a hírt a közösségi médiában erősítette meg a lengyel olajcég, a posztot pedig a csapat is megosztotta Twitteren, habár sajtóközleményt egyelőre nem adott ki róla. A német nyelvű Speedweek szintén arról ír, hogy Lengyelországban sajtótájékoztató keretében erősítették meg a PKN Orlen folytatódó szerepvállalását, és azt is, hogy Robert Kubica szintén marad az Alfa kötelékében.

A 36 éves lengyel versenyző a megállapodás értelmében idén öt szabadedzésen és a szezonvégi teszten is részt vett az Alfa Romeo autójával. Kubica a teszt- és tartalékpilóta pozícióban folytatja 2021-ben.



„Ez nem volt egy könnyű szezon. A koronakrízis miatt össze kellett sűríteni, szerintem körülbelül öt napot lehettem otthon június közepétől december közepéig” – mondta Kubica, aki F1-es kötelezettségei mellett a DTM-ben is szerepelt, ugyancsak az Orlen támogatásával. „Ennek ellenére szerencsés vagyok, mert a szenvedélyem lehet a munkám. Ahányszor Formula-1-es autóba ülök, mindig tudatában vagyok annak, hogy ez egy különleges dolog. Fontos szerep teszt- és tartalékversenyzőnek lenni, és boldog vagyok, hogy betölthetem továbbra is. Még dolgozunk egy Formula-1-en kívüli versenyprogramon, hisz 36 évesen is fontos a gyakorlás, a versenyzés pedig a legjobb felkészülés.”

A PKN Orlen elnöke, Daniel Obajtek kiemelte, Kubica támogatása úgy is kifizetődő, hogy a lengyel nem versenyzőként van jelen az F1-ben: „Robert hozta az elvárásainkat, mivel felmérések szerint a megkérdezettek hetven százaléka vele azonosítja vállalatunkat. Robert sok kampányunkban szerepelt, aminek hatása mérhető. A koronavírus-világjárvány ellenére kifizetődik befektetésünk, az Orlen pedig a megkezdett úton halad tovább” – mondta az olajcég vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: