DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Távozik a Renault Sport első embere (újra)

Egy év alatt másodszor érkezett arról hír, hogy az év végén leköszön a franciák versenyrészlegét vezető Jerome Stoll: öt évet töltött az elnöki pozícióban.

A francia Jerome Stoll 1980 óta a Renault alkalmazottja és 2015 végével kezdődően a márka versenyprogramjának feje: ekkor születetett meg a döntés, hogy a márka gyári formációként visszatér a Formula-1-be. A projekt lassan ért be: a harmadik évben konstruktőri negyedik lett a Renault, de az első dobogókra – két harmadik és egy második helyre – az ötödik szezonig, 2020-ig várni kellett. A Formula-E-ben lényegesen nagyobb sikerek születtek: Stoll vezetése alatt három konstruktőri és Sebastien Buemi révén egy egyéni címet nyert a márka.



Stoll leköszönése, amelyet ma jelentettek be és december 31-én lép életbe, egybeesik azzal, hogy a csapat Alpine F1 Team néven folytatja 2021-től, a Renault Csoport másik márkáját népszerűsítve.

„Ez az öt év a Renault Sport Racing elnökeként nagyon intenzív volt. Nehéz feladat egy Formula-1-es csapat újjáépítése, időt, elkötelezettséget és kimeríthetetlen elszántságot vesz igénybe. Az első lépés már megtörtént azzal, hogy a csapatot és versenyzőket a dobogón láthattuk. Értékelem a kiváltságot, hogy része lehettem ezeknek a változásoknak és az összes előrelépésünknek” – köszönt el pozíciójától Stoll.

Az érdekesség a hírben, hogy tavaly novemberben egyszer már bejelentette a Renault Jerome Stoll távozását. Csakhogy a helyére kijelölt utód, Thierry Koskas elhagyta a céget, ezért a sportrészleg elnöke maradt pozíciójában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: