DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Már a helyettese is megvolt, mégis marad a Renault Sport elnöke

Miután a helyettesnek eredetileg kinevezett Thierry Koskas azóta távozott a Renault kötelékéből, a sportrészleg elnöke továbbra is Jerome Stoll marad.

Még novemberben jelentették be a franciák, hogy a Renault Sport, vagyis a sportrészleg elnöke Thierry Koskas, az addigi alelnök lesz január elsejétől. Pénteken viszont a Renault már arról számolt be, hogy Koskas nemhogy elnök nem lett, de még a cégtől is távozott, így továbbra is Jerome Stoll marad a részleg elnöke.

„Miután Thierry Koskas távozott a Renault Csoporttól, továbbra is Jerome Stoll marad a Renault Sport Racing elnöke” - fogalmaz a Renault szűkszavú közleményében.

00218001_326



A 64 éves Jerome Stoll lassan négy évtizede, 1980 óta dolgozik a Renault-nál, a Renault Sportnak pedig 2016 óta elnöke. Az ő helyét vette volna át Koskas, aki felett innentől csak Carlos Ghosn állt volna.

Carlos Ghosn körül sincs egyébként rendben minden, ugyanis szintén tavaly letartóztatták őt Japánban, állítólagos kenőpénz elfogadásáért, amelynek mennyiségével kapcsolatban majdnem hétmillió fontról szólnak a feltételezések. A gyanúsítások után Ghosn el is vesztette ügyvezetői pozícióját a Nissannál, a Renault-nál viszont továbbra is ő az első ember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: