DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bejelentés: Nem lesz Vietnámi Nagydíj idén

Nem mi vagyunk így lemaradva, hanem a verseny szervezői: a promóter ma adott ki közleményt arról, hogy 2020-ban nem tudják megtartani az első nagydíjat Hanoiban.

Az eredeti tervek szerint – amelyek mai szemmel nézve már egészen távolinak tűnnek – két új verseny szerepelt volna a Formula-1-es naptárban: a Holland Nagydíj Zandvoortban, valamint a Vietnámi Nagydíj Hanoiban. Az ázsiai futamra áprilisban került sor, de a koronavírus-világjárvány kitörése miatt ezt is halasztották – hivatalosan azonban sosem mondták le.



Hogy Vietnám bemutatkozására biztosan nem kerül sor, az augusztus végén vált bizonyossá, mikor a török, bahreini és Abu Dhabi versenyek bejelentésével teljessé vált az átdolgozott 2020-as versenynaptár. A vietnámiak azonban csak most, október közepén közölték a nyilvánvalót: versenyüket nem fogják megrendezni 2020-ban.

„Nem leszünk képesek a világ legizgalmasabb és legnagyobb presztízsű autósport-szériáját 2020-ban Vietnámban köszönteni a Covid-19 pandémia miatt” – olvasható a közleményben a promóter, Le Ngoc Chi bejelentése. „Ez egy nagyon nehezen meghozott döntés volt mindannyiunk számára, de végső soron ez volt az egyedüli megoldás, miután áttekintettük a biztonsági feltételeket és a hatékonyságot a jelenlegi körülmények között. Köszönjük a támogatásotokat és megértéseteket ebben a bizonytalan időszakban.”

A bejelentés egyúttal azt is jelenti, hogy a szervezők visszafizetik az elővételben megvásárolt jegyeket. Vietnám március 28-a időponttal szerepel a sajtó által közölt nem hivatalos 2021-es versenynaptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: