DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas: Csodára lenne szükségem

Valtteri Bottas számára ígéretesen alakult a hétvége, azonban előbb egy vezetői hiba, majd motorproblémák parancsoltak megálljt a felzárkózni próbáló finnek. Tudja, innentől csak a csoda segíthet.

A Mercedes kisajátította a Nürburgringen is az első sort, a rajtot követően pedig bár Hamilton bepróbálkozott az előzéssel, végül nem jött létre a helycsere, a finn elöl tudott maradni.

Aztán 13. körben a finn versenyző csúnyán elfékezte magát az egyes kanyarban, kockásra nyírta a jobb elsőjét, ki is csúszott, így Lewis Hamilton elment mellette, és megszerezte 91. futamgyőzelmét. Bottasnak persze egyébként sem lett volna örömre a hétvégén, hiszen mindössze néhány körrel ezt követően elromlott a Mercedes erőforrása, így kiállni kényszerült.

Bottast cserbenhagyta a technika a Nürburgringen


Tudja, hogy mostantól nem a saját kezében van a világbajnoki cím sorsa: „Rendkívül csalódott vagyok, de ez is egyike azoknak a dolgoknak, amik ellen versenyzőként nem tudunk mit tenni” – nyilatkozta a verseny leintése után Valtteri Bottas.

„Tisztában vagyok vele, hogy a hátrányom Lewishoz képest most már eléggé tetemes” – 69 pont. „Innentől kezdve már csak a csoda segíthet rajtam, ugyanakkor nem adom fel, mindig is ilyen mentalitással álltam a versenyekhez, de semmi értelme nem lenne lemondani az álmaimról” – nyilatkozta Bottas.

A 2016-ban Lewis Hamiltont legyőző Nico Rosberg a Sky szakértőjeként szintén elismerte, hogy ezzel a világbajnoki cím mondhatni, eldőlt: „Már kezdtünk azon gondolkodni, hogy Valtteri szorossá teheti a világbajnoki pontversenyt, de a nap úgy ért véget, hogy a vb-cím többé-kevésbé el is dőlt. Akkora a különbség, hogy innen szinte lehetetlen lesz Valtterinek visszajönnie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: