DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a másodikkal is elégedett

A Mercedesek ellen nem tudta felvenni a harcot, de a helyezése miatt nem panaszkodik a Red Bull pilótája, aki Bottas kiesésével közelebb került a világbajnoki ezüsthöz.

Viszonylag eseménytelen versenyt tudhat maga mögött Max Verstappen Németországban. A Red Bull vezérpilótája a harmadik rajtkockából vágott neki az Eifel Nagydíjnak, és a pozíciója mindössze egyszer, a rajt pillanataiban került veszélybe. A holland ráadásul elsők között profitálhatott Valtteri Bottas műszaki problémájából. A futamgyőztes Lewis Hamiltonnal nem tudta felvenni a harcot, de a futam végeredményével ennek ellenére elégedett.

 ver-ric-20201



„Összességében ez egy jó verseny volt. Próbáltam követni Lewist, Valtteri ugye kiesett. Kissé túl gyorsak voltak, mi próbáltunk a saját versenyünkkel foglalkozni. Sikerült megfutni a leggyorsabb kört, így enyém a plusz egy pont. Elégedett vagyok” – fogalmazott a leintést követően.

Verstappen számára a verseny utolsó tíz körében adódott nagyszerű lehetőség Hamilton becserkészésére, amikor a Lando Norris kiesése miatt a biztonsági autó összerázta a mezőnyt, majd elhagyta a pályát. A holland az utolsó kanyarban azonban megcsúszott, így nem tudta megtámadni az élen álló britet.

„A pálya nagyon hideg, a gumik már a bokszból kijövet kihűltek. Nem értettem, miért volt ennyi ideig kint a safety car, hiszen az autót már kiemelték. Értem, hogy próbálta összehúzni a mezőnyt, de ezek az autók hideg gumikon nagyon veszélyesek. Mindenesetre másodikak lettünk, és ez a legfontosabb” – foglalta össze.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: