DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rég volt ennyire bizakodó a Ferrari

Egészen pozitív hangnemet ütött meg a vörös istálló sportigazgatója, miután az Eifel Nagydíj időmérőjén Charles Leclerc a negyedik rajthelyet szerezte meg. A csapat úgy érzi, túl van a mélyponton.

Hosszú hónapok küzdelmei után felcsillant a remény a Ferrari számára. A legendás csapat évtizedek óta a legrosszabb szezonját produkálja 2020-ban, amikor egyes versenyeken a pontszerzés is elérhetetlennek tűnik számára.  A szeptember végi Orosz Nagydíjon azonban javuló formát kezdett mutatni, és a soron következő Eifel Nagydíj szombatján is ígéretes teljesítményt sikerült elérni Charles Leclerc negyedik rajthelyével. Laurent Mekies sportigazgató határozottan pozitívnak írta le a szombatot.

 lec-eifel-2020



„Charles nagyon jó munkát végzett. Összességében ez egy jó nap volt a csapat számára. Kemény hetek, hónapok állnak mögöttünk, így bátorítóan hat, hogy sikerült jó irányba állnunk” – magyarázta a szakember, aki szerint a csapat több kisebb fejlesztési csomagja végre működésre bírta a körülményes konstrukciót.

„Sok faktor szerepet játszik ebben. Túlságosan nem szabad lelkesednünk, de remélhetőleg a mélyponton néhány hete túllendültünk, így elkezdhetünk a problémáink megoldásán dolgozni. Ez egy hosszú folyamat. Biztosan tapasztalunk még hullámzást, de Szocsi után ez egy lépés a megfelelő irányba, így remélhetőleg az autó némileg nagyobb teljesítményre lesz képes. Charles pedig nagyszerű időmérőt teljesített, mindent kinyert az autóból” – idézte a Motorsport.

Ahogy azt már másoktól is megtudtuk, az Eifel Nagydíjon a gumikezelés lesz a legnagyobb feladat a csapatok számára. „Idén talán ez az egyetlen ilyen alkalom, amikor ilyen körülmények között kell munkára bírnunk az abroncsokat” –tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: