DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Szokatlan kihívások várnak a csapatokra a Nürburgringen

Hideg, eső és egy korábbról ismerős pálya vár az F1 mezőnyére, ami a Pirelli szerint azoknak fog kedvezni, akik a leggyorsabban alkalmazkodnak a rendkívüli körülményekhez.

A koronavírus-járvány idén számos áldozatot követelt az emberektől és az F1-től egyaránt, ám néhány pozitív hozadékával is számolhatunk. Az egyik, hogy a száguldó cirkusz kénytelen volt felborítani az idei menetrendjét, és többnyire európai helyszínekkel feltölteni a versenynaptárat. Ennek köszönhetően olyan régimódi, szokatlan, esetleg méltatlanul elhanyagolt helyszínek is bekerültek a körforgásba, mint Mugello, Isztambul és a Nürburgring. Most hétvégén ez utóbbi pályára látogat a sorozat, ami németországi elhelyezkedése révén kifejezetten hideg és csapadékos időjárással várja a mezőnyt. Mario Isola, a Pirelli motorsportért felelős főnöke elárulta, mire számíthatnak a pilóták és a csapatok a soron következő viadalon.

pirelli_Wet



„A legfontosabb tényező valószínűleg az időjárás lesz, mivel az év ezen időszakában alacsony hőmérséklet és eső várható. Ebből következően a csapatoknak egy olyan pályán kell egészen szokatlan körülményekkel kell megbirkózniuk, amit nem igazán ismernek. Ez a verseny várhatóan azoknak fog kedvezni, akik képesek gyorsan alkalmazkodni a szituációhoz. Nem túlzás azt állítani, hogy egy változatos futamra számíthatunk, amelyen akár mind az öt felhasználható keveréket pályára vihetik” – magyarázta a Pirelli futamelőzetesében.

Bár az F1 egy technológiai korszakkal korábban, 2013-ban még versenyzett a Nürburgringen, a Pirelli szempontjából azóta annyi változás történt, hogy teljesen új helyszínként közelítenek a pályához.

„A Nürburgringet úgy kezeljük, mintha a Formula-1 most először látogatná meg, bár más szériákkal természetesen számos alkalommal versenyeztünk rajta. Annak érdekében, hogy minden helyzetre felkészüljünk, a skála három középső három keverékét visszük magunkkal. Ezek jól illenek a pálya különböző igényeihez” – árulta el Isola.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: