DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ferrari: Gödörben vagyunk, tudunk róla

Louis Camilleri szerint nincsenek csodák, idő kell, de jövőre maximum a mostani helyzetükhöz képest fejlődhetnek valamennyit, ez a realitás. A Mercedes előtt le a kalappal.

Mugellóban, a csapat ezredik Formula-1-es nagydíján sem tudta megugrani a lécet a Ferrari, az időmérőn ugyan Charles Leclerc még hozott egy kiemelkedő, várakozásokat felülmúló eredményt, de a futamon gyakorlatilag úgy kerülte ki mindenki, aki arra járt, mintha állt volna - végül összejött a kettős pontszerzés, de ez ennyi célbaérővel nem feltétlenül az, amire Maranellóban vágytak volna. Most már a vezérigazgató is elismeri, hogy baj van.

camilleri-vettel



"Gödörben vagyunk most és tudjuk is magunkról, hogy gödörben vagyunk" - idézi Louis Camilleri szavait az ESPN. "Ez különböző tényezők összhatása miatt van így, de bármit mondanék, az kifogásként hatna, márpedig nem keresünk kifogásokat. Az számít, hogy koncentráljunk a meglévő problémáinkra és keményen, eltökélten dolgozzunk azért, hogy a szerintünk jogos helyünkre kerüljünk."

Ami viszont az előrelépést illeti, ő sem túl bizakodó. "Nehéz lesz, ez a realitás. A Formula-1-ben mindig az idővel küzdünk a pályán és a fejlesztéseknél is, pedig nincsenek csodák, ehhez idő kell. Remélem, hogy jövőre kicsit rugalmasabbak lesznek a szabályok és legalább a mostani helyünkről előre tudunk lépni. A Mercedes előtt le a kalappal, hihetetlen munkát végeznek, majd meglátjuk, hogy 2022 újraalakítja-e a dolgokat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: