DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Így mutat a 2021-es mezőny jelenleg

Már csak három hónap van hátra az idei F1-es szezonból, és egyre kevesebb a kiadó ülés a következő idényre. Nézzük, Perez és Vettel legutóbbi bejelentésével mi a helyzet a 2021-es rajtráccsal.

Bár a 2020-as Formula-1-es szezon még a felénél sem tart, már bőven a naptári év második felét tapossuk, így egészen tiszta képpel rendelkezünk a következő évi mezőnyről. Sebastian Vettel ma délelőtti bejelentésével a kirakós egy újabb darabja került a helyére, így az ülés nélkül maradt pilóták - élükön Sergio Perezzel - ismét eggyel kevesebb értékes állás közül válogathatnak. 

 f1-pilótak-2020



Most minden figyelem Vettelre és újdonsült csapatára, a Racing Pointra szegeződik, de nem e párosé az egyetlen figyelemre méltó friss együttműködés. A német pilóta helyére Carlos Sainz érkezik a Ferrarihoz, Daniel Ricciardo a McLarenhez csatlakozik, Fernando Alonso pedig visszatér az Alpine-ná váló Renault-hoz. Eközben Lewis Hamilton egyelőre kivár a Mercedesnél, Alex Albon helye kérdéses a Red Bullnál, Kimi Raikkönen pedig minden korábbinál közelebb állhat a visszavonuláshoz. Az Alpha Tauri, az Alfa Romeo és a Haas még egyetlen pilótát sem jelentett be, így közöttük nagy átrendeződés kezdődhet a következő hetekben, hónapokban.

Nézzük, hogy mutat a 2021-es mezőny a jelenlegi állás szerint. Zárójelben feltüntettük pilóták a szerződéseinek utolsó évét, de ezt nem mindenkinél hozták nyilvánosságra.

Mercedes:
- Valtteri Bottas (2021),
- nincs bejelentés.

Ferrari:
- Charles Leclerc (2024),
- Carlos Sainz (2022).

Red Bull:
- Max Verstappen (2023),
- nincs bejelentés.

McLaren:
- Daniel Ricciardo,
- Lando Norris.

Renault/Alpine:
- Esteban Ocon (2021),
- Fernando Alonso.

Alpha Tauri:
- nincs bejelentés,
- nincs bejelentés.

Racing Point/Aston Martin:
- Sebastian Vettel,
- Lance Stroll.

Alfa Romeo:
- nincs bejelentés,
- nincs bejelentés.

Haas:
- nincs bejelentés,
- nincs bejelentés.

Williams:
- George Russell (2021),
- Nicholas Latifi (2021).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: