DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újabb vezető távozik a Williamstől, ideiglenes csapatfőnököt neveztek ki

A Williamsek után a vezérigazgató, Mike O’Driscoll is elhagyja a fedélzetet, és 64 évesen nyugdíjba vonul. Simon Roberts személyében megbízott csapatfőnököt jelöltek ki az átmeneti időszakra.

Augusztus végén jelentették be, hogy a Williams új kezekbe kerül, az amerikai Dorilton Capital befektetési céghez, a személyzeti változások pedig rögtön megkezdődtek. Legfontosabb és egyben legszomorúbb fejleményként lelépett a színről a Williams család, az alapító Frank Williams és a csapatot ténylegesen vezető lánya, Claire Williams, akinek az Olasz Nagydíj volt utolsó versenyhétvégéje.

Ahogy várható volt, távozik a Williams Csoport vezérigazgatója, Mike O’Driscoll is. A menedzser a Jaguarnál és a Fordnál töltött évek után csatlakozott a Williamshez 2011-ben igazgatóként, majd 2013-ban vezérigazgatónak nevezték ki a cégcsoport élére. O’Driscoll pozíciójában marad az átmeneti időszakban, melyet követően 64 évesen nyugdíjba megy.

O'Driscoll és Claire Williams


„Hatalmas kiváltság volt és továbbra is az részének lenni ennek a nagyszerű csapatnak” – kommentálta a keddi hírt a vezérigazgató. „Büszke vagyok rá, hogy én is kivettem részem a Williams hosszú távú jövőjének biztosításából. Várom már, hogy együtt dolgozhassak Matthew-val (Savage, a Dorilton Capital és a Williams elnöke) és csapatával, lehetővé téve a sima átmenetet, lehető legjobban előkészítve az istálló jövőbeli sikereit.”

A Williams új igazgatótanácsa Matthew Savage elnökletével továbbra sem jelölte ki a Williams új vezetőit, beleértve a csapatfőnököt. A Toszkán Nagydíj előtt átmeneti vezetőt neveztek ki: Simon Roberts lett a Williams megbízott csapatfőnöke.

Roberts csupán idén év elején csatlakozott a csapathoz a Formula-1-es részleg ügyvezető igazgatójaként, hivatalában technikai, műveleti és tervezési funkciókért felelve. Korábban a McLarennel töltötte pályafutását 2003-tól tavalyig elsősorban műveleti igazgatóként, leszámítva a 2009-es szezont a Force Indiánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: