DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Verstappen veszít a gyenge csapattársakkal”

A holland versenyző képességeiről sokat elárul a csapattársaihoz mért előnye, ám Jenson Button szerint a pilóta egy egyautós csapatot képvisel, így hátrányban van a Mercedeshez képest.

Az utóbbi években Max Verstappen gyakorlatilag egyedül képviseli a Red Bullt, ami csak elsőre hangzik pozitívan – vallja Jenson Button. A visszavonult brit a holland pilóta teljesítményét többszörös világbajnokokéhoz hasonlította, így szívesen látná őt Lewis Hamilton ellen egy nyílt sisakos küzdelemben.

 ver-portre-20201



„Az utóbbi két év összehasonlításaiban megsemmisíti a csapattársait” – idézte őt a Motorsport. „Az autósportban utoljára talán Aytron Senna és Michael Schumacher idejében láttam ilyet. Szerintem rég volt, hogy valaki ilyen szinten összezúzta volna a csapattársait. Kiváló munkát végez, nagyon szeretném őt Lewis [Hamilton] ellen világbajnoki küzdelemben látni. Vajon összejön valaha? Nem tudom.”

Bár az óriási fölény sokat elárul Verstappen képességeiről, Button szerint a pilóta összességében veszít azzal, hogy a garázs másik felében nem olyan pilóta ül autóba, aki kihívások elé állítja őt. 

 „Nehéz neki, hiszen nincs egy versenyképes csapattársa. Egyedül van, és a csapattárs tempójából fakadóan valószínűleg nem fejlődik eleget. Ha valaki fél másodperces hátrányban van hozzá képest, akkor nem érdemes a másik beállításaira hagyatkozni. Gyakorlatilag egy egyautós csapatról van szó” – magyarázta a brit világbajnok, akinek már feltűnt a Verstappenben gyülemlő feszültség. „ Szerintem a Mercedes frusztrálja őt. A silverstone-i eredménye csodás volt, de Barcelonában lehetett hallani a hangjában a frusztrációt. Nem tudja velük felvenni a kesztyűt, mert nincs alatta megfelelő autó. Kemény helyzet, de ki kell hoznia belőle a legjobbat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: