DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Claire Williams: Ez egy lehetőség a sikerek eléréséhez

Ma délelőtt bombaként robbant a hír, hogy többé már nincs a Williams család kezeiben a Formula-1-es istálló, miután azt egy amerikai üzletvezetési tanácsadásokkal foglalkozó vállalat felvásárolta.

Valószínűleg a teljes F1-es közösséget megrendítette ma a hír, hogy az 1977 óta fennálló Williams Formula-1-es csapatát a mai napon felvásárolta a Dorilton Capital nevű amerikai vállalat. A csapat alapítása óta a család kezében volt, azonban a hosszú ideje tartó gyengélkedés miatt befektetőket volt kénytelen keresni az istálló, ezzel egy 43 éve tartó korszak ér ma véget.

Matthew Savage, a Dorilton Capital elnöke izgatottan cárja a közös munkát a Formula-1-es csapattal, miközben biztosított mindenkit afelől, hogy a csapat központja továbbra is Grove marad: „Örülünk, hogy sikerült befektetnünk a Williamsbe, elképesztően kíváncsiak vagyunk az üzleti kilátásokra” – mondta Savage a hivatalos közlemény szerint.

„Hisszük, hogy mi vagyunk a tökéletes partner a vállalatuk számára, mivel rugalmasak vagyunk és türelmes, hosszútávú befektetéseinkről vagyunk híresek, ami lehetővé teszi majd a csapat számára, hogy szépen lassan visszatérhessen a mezőny elejébe.”



„Alig várjuk, hogy elkezdhessük a közös munkát a Williamsszel és hogy kidolgozhassunk egy új üzleti modellt, amivel jobbá tehetjük a csapatot. Látjuk, micsoda klasszis épületek vannak Grove-ban, így nem tervezzük áthelyezni a vállalat székhelyét” – mondta a Dorilton Capital elnöke.

A csapatfőnök, Claire Williams szerint is megtalálták az ideális partnert: „Amikor belekezdtünk ebbe a projektbe, egy olyan partnert akartunk találni, akik olyan elhivatottak, mint mi magunk, aki látja a csapatban rejlő potenciált és szabadjára is tudja azt engedni.”

„Tisztelik a csapatunk örökségét és mindent meg fognak tenni, hogy sikereket érjünk el a jövőben. Családként mindig a csapatunk volt az első, ennek a projektnek mindvégig az állt a középpontjában, hogy megmentsük a Williamst és vele együtt a dolgozókat!” – mondta Claire Williams.

„Talán ez egy korszak vége, de tudjuk, hogy jó kezekbe került a Williams. Ez az üzlet biztosítja az istálló túlélését, de ami még fontosabb, ez egy lehetséges út a sikerhez. Hihetetlen módon hálásak vagyunk a Doriltonnak, hogy hisznek bennünk és már alig várjuk, hogy megkezdjük velük a közös munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: