DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Ferrari nem kirúgásokkal oldja meg a gondjait

A szervezeti egységet vizsgálná felül és a munkamódszereken változtatna az idén csapnivaló formában lévő Ferrari. Mattia Binotto szerint a kirúgásoktól nem lesz gyorsabb az autó.

Az utóbbi hetek során sokszor szó esett a Ferrari idei teljesítményéről, amihez foghatóra utoljára talán az 1990-es évek első felében volt példa. Miközben címvédő Mercedes az idei szezonra tizedmásodperceket gyorsult, addig a vörösök tempója pályától függően 0,5-1 másodpercet romlott. Nem kellett sok, hogy a sajtó elbocsátásokról írjon, ám Mattia Binotto csapatfőnök szerint az nem megoldás. Úgy látja, a csapat egységét megerősíteni kell, nem kirúgásokkal rombolni.

 ferrari-garazs-2021



"Bízom a Gestione Sportiva embereiben [ők dolgoznak a Ferrari autósportprogramjain - a szerk.]. Belevágtunk egy hosszú folyamatba, ami várhatóan egy újabb győzelmi időszakhoz vezet. Ez időbe fog telni, de az elképzelést az egész vállalat megérti és támogatja. Ezért is nyűgöznek le az önálló életre kelt történetek - az autót nem az emberek kirúgása teszi gyorsabbá" - utalt a menesztésével kapcsolatos pletykákra.

A vezetőség tehát a jelenlegi problémák megértésére koncentrál, amit jelentős szervezeti átalakítások követhetnek. "Három verseny után egyértelmű, hogy a formánk a vártnál rosszabb, és erre azonnal reagálnunk kell. Felül kell vizsgálnunk az autótervezői folyamatot, miközben figyelembe vesszük a szabályok által meghatározott korlátokat. Tisztában vagyok vele, hogy az F1-ben nem lehet csodát tenni, de rövid és hosszú távon is új fokozatba kell kapcsolnunk. A fejlődés érdekében arra is szükség lehet, hogy felülvizsgáljuk az egész szervezeti egységet, és ahol szükséges, megerősítsük a munkamódszereinket. De először is meg kell értenünk, mi okozta ezt a helyzetet" - idézte a csapatfőnököt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: