DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A rendőrök visszafordítják a Hungaroringre érkezőket, de van menedékház

Idén a járványhelyzet miatt nem engednek be nézőket a Magyar Nagydíjra, de még a pálya közelébe sem. A próbálkozókat hamar megállítja a rendőrség, de a Mogyoród Ma beszámolója szerint van megoldás.

Az idei szezon előtt sohasem volt még példa arra, hogy zárt kapuk mögött rendezzenek Formula-1-es versenyeket, így a sport vezetői és a pályák promóterei is sok szempontból ismeretlen vizekre eveztek, amikor bejelentették a koronavírus miatti zárlatot. Persze afelől senkinek nem volt kétsége, hogy minden nagydíjhelyszínen lesznek majd kisebb rajongói csoportok, akik próba-szerencse alapon megkísérlik majd megközelíteni a pályát, hátha a kerítésen túlról vagy egy domboldalról mégis idén szinte exkluzívnak számító, élő rálátást kaphatnak az F1-es autók száguldására.

EdIW5NAWAAIjgJ2



A Red Bull Ring két versenyhétvégéjének közvetítése során is talált a televíziós kamera néhány rafinált kültéri nézőt, és ugyanez történt a Magyar Nagydíj hétvégéjén is: a szabadedzések alatt pár másodpercre ráfókuszáltak egy a pálya felett magasodó vendégházra, amely kis buborékként őrzi a megszokott rajongói hangulatot zászlókkal, színes feliratokkal és nézők kis csoportjával.

A Mogyoród Ma közölt fotós beszámolót arról, hogy noha több rajongói csoport – köztük külföldiek is – feltűntek pénteken a Hungaroring környékén, ám az éppen miattuk ott állomásozó rendőrök azonnal visszafordították őket, nem engedélyezték számukra a korlátokon kívüli sétát és bámészkodást sem. Egyébként több helyen a pálya belterületére való belátást lehetővé tévő kerítéseket, kapukat is eltakarták fekete ponyvával.

A helyi lap azonban ír a televíziós közvetítésben is látott domboldali vendégházról, amely magánterületként valóban tárt karokkal várja az arra tévedő F1-rajongókat, hogy legalább ilyen messzeségből rálátást biztosítson a pályára – információink szerint némi ellenértékért cserébe.

Beszédes a fűre angol nyelven felírt „hiányzol, F1” felirat is, ami összefoglalja a jelenlegi helyzet abszurditását: a Formula-1 itt van az országban, hozzánk oly közel, és mégis mindenkihez oly messze… Bízzunk benne, idén először és utoljára él át ilyen kényszerhelyzetet a sportág.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: