DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren elnézést kért az elszúrt kiállásért

Nehéz versenye volt múlt vasárnap Carlos Sainznak, aki a harmadik helyről egy elrontott kerékcsere után a kilencedik helyen zárt. A csapat vállalta a felelősséget a hibáért.

A McLaren spanyol pilótája élete legelőkelőbb F1-es rajthelyét szerezte meg a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon, ám ezt végül nem sikerült hasonlóan értékes helyezésre váltania. A futam száraz körülményei közepette a teljesítménye elmaradt a szombati esőben mutatott formájától, így futam első harmadában Valtteri Bottas és Alex Albon is megelőzte őt. A 32. körben aztán esedékessé vált számára a kerékcsere, ami végleg megpecsételte a versenyét. A pilóta egy hibából fakadóan 7,2 másodpercig rostokolt egy helyben, így egészen 13. helyig csúszott vissza. Végül a kilencedik helyig felkapaszkodott, de ez sovány vigaszt jelent a második sorból rajtoló pilótának.

 mclaren-pitstop-sainz



A leintést követően a csapatvezető nyilatkozott a kialakult helyzetről. "A verseny és különösen a bokszkiállás egy hullámvasút volt számunkra, amivel tönkretettük Carlos versenyét" - idézte a GPFans Andreas Seidlt. "A verseny egyes szakaszai nem néztek ki valami jól számunkra, aztán forgalomba küldtük őt vissza, ahol tönkrementek a gumijai és nem volt esélye visszatámadni. Ezt sajnálom. Tőle is bocsánatot akarok kérni, mert csapatként az a dolgunk, hogy mindkét pilótánknak egyforma lehetőségeket teremtsünk. A helyzetet csapaton belül ki fogjuk elemezni. Együtt vagyunk ebben, és egyértelmű, hogy ezen a téren javulnunk kell."

A verseny utolsó fázisában Sainz mögött csapattársa, Lando Norris haladt. Az istálló Norris gumielőnyét figyelembe véve helycserére kérte a párost, ami kiváló döntésnek bizonyult. Norris az utolsó két körben három pozíciót nyert, így az ötödik helyen zárta a futamot. "Miután egyértelművé vált, hogy Carlos gumijai a forgalomban tönkrementek, Landónál pattogott a labda a jobb állapotú szetten. Jó volt látni, hogy mindketten belátták, a csapat érdeke az első" - tette hozzá Seidl.

Sainz az utolsó körökben kapott egy friss szett lágy gumit, amin megfutotta a verseny leggyorsabb körét, így egy extra pontot zsebelt be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: