DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas elmondta, miért kapott ki csúnyán Hamiltontól

Miközben csapattársa pole-t szerzett, a vb-t vezető finn 1,4 másodperces hátránnyal csupán negyedik lett a Stájer Nagydíj esős időmérőjén – a mercedeses elmagyarázta, mi is történt.

Egy héttel ezelőtt Valtteri Bottas rajtelsőséggel és futamgyőzelemmel kezdte meg a 2020-as Formula-1-es idényt, a Stájer Nagydíj esős kvalifikációján viszont csúnyán elmaradt Lewis Hamiltontól: a finn hátránya 1,4 másodperc volt a karrierje 89. pole-ját bezsebelő csapattársához képest, így csak negyedik lett. A világbajnokságot vezető pilóta a leintés után a Sky Sportnak nyilatkozva elmondta, milyen problémája adódott az időmérőn:

bottas-stajergp-dppi



„Nem volt könnyű, nem negyedik akartam lenni a rajtrácson, de természetesen a trükkös körülmények újabb kihívásokat állíthatnak elénk. Ami személy szerint engem illet, szerintem nem tudtam eléggé felmelegíteni a gumikat, ennek részben az volt az oka, hogy a jobb első fékem üvegesedett az időmérő során, szóval nem igazán tudtam kihasználni az autóban rejlő potenciált a féktávokon, ami nagyon fontos vizes pályán az önbizalmunknak. Nagyon trükkös volt emiatt a dolog, és nyilván csalódott vagyok.”

Bottas hozzátette: csak a versenyen fog kiderülni, hogy a Mercedes úrrá tudott-e lenni az említett műszaki nehézségeken. „Nagyon bízom benne, jó lenne teljes gázzal menni, de ez csak holnap fog kiderülni, mert nem tudtunk versenytávot megtenni az edzéseken. De tudjuk, hogy az autónk gyors, szóval várjuk már a futamot.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: