DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vészforgatókönyvvel készül az F1 szombatra

Az időmérő napján heves esőzések várhatók a Red Bull Ring környékén, így az F1 és az FIA arra is felkészül, hogy az autók egyszer sem tudnak majd pályára hajtani.

A legfrissebb időjárási előrejelzések szerint szombaton nagy mennyiségű csapadék várható az ausztriai Spielberg környékén, ami a Formula-1-es versenyhétvége lebonyolítását is megzavarhatja. Erre felkészülve a csapatvezetők részvételével csütörtök este tartott megbeszélést az F1, pénteken reggel pedig maga a versenyigazgató küldött szét egy dokumentumot, ami a lehetőséges forgatókönyveket tartalmazza.

 rai-osztrak12020



Michael Masi elmondása szerint természetesen az időmérő edzés szombati lebonyolítása az elsődleges tervük, de ha ez akadályokba ütközik, akkor vasárnap délelőttre halasztják azt. Ha ez sem lehetséges, akkor a futam rajtsorrendjét a pénteki második szabadedzés végeredménye határozza meg, így azon a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik az egykörös tempóra.

A Motorsport megkeresésére a McLaren csapatvezetője elárulta, az időmérő elhalasztására reális esély van. "A versenyigazgatótól már megkaptuk az információt, ami figyelmeztetett a szombati események potenciális elhalasztására az időjárás miatt. Ma ki kell találnunk, hogyan kezeljük ezt a helyzetet" - jelentette ki Andreas Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: