DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso kinevette a róla szóló pletykát

Egy kanadai újságíró szerint napokon belül bejelentik Fernando Alonso és a Renault F1-es együttműködését, ami már idén megkezdődik. A spanyol erre egy velős reakciót írt.

Hiába tartott júniusig a Formula-1 idei „téli” álma, májusban Sebastian Vettel és a Ferrari felbolydította a pilótapiacot, amikor nyilvánosságra került a két fél szakítása. Mivel a német világbajnok helyére Carlos Sainz igazolt, az ő pozícióját pedig Daniel Ricciardo tölti majd be, a Renault napokon belül hoppon maradt 2021-es pilótafronton. Pletykák persze azonnal felröppentek az utóddal kapcsolatban, többek között a 2018-ban visszavonult Fernando Alonso neve is a kalapba került. Egy kanadai újságíró, José Antonio Ponseti mindenkinél konkrétabbat állított, amikor azt közölte, a világbajnok párosítás a vártnál korábban megkezdi együttműködését.

 alo-dakar12



 „A két fél közötti megállapodást napokon belül bejelentik. Az érkezése a Renault és Ricciardo kapcsolatán múlik” – jelentette ki az újságíró, aki szerint a Renault már idén év közben menesztené Ricciardót, és jelenleg is ennek feltételeit dolgozza ki. 

Erre reagálva Alonso a közösségi médiában tisztázta a helyzetet, miután egy szurkolója megkérdezte, mi az igazság a fenti kijelentésekben. „Ember, délben azt állítják, hogy a csapat nemet mondott Alonsónak. Éjjel azt, hogy 2020-ban náluk versenyzek. Elárulom, hogy az 500 mérföldesen fogok részt venni, és itt leszek, ha bejelentenivalóm van” – közölte a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: