DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Podcast: Magyar szív az F1-es Williamsben

Roy Nissany Budapesten nőtt fel, ezer szállal kötődik hazánkhoz, idén pedig nemcsak az Formula–2 versenyzői mezőnyének lesz tagja, hanem F1-es tesztpilótaként is helyt kell állnia a Williams istállónál. A #FormulaHUPodcast vendége az izraeli pilóta és menedzsere, Oláh Gyárfás, aki szintén több fronton bizonyít, hiszen személyében az MNASZ elnökét és az FIA offroad bizottságának vezetőjét is tisztelhetjük.

A 2018-as F2-es bemutatkozás után tavaly egy sérülés miatt tartott kényszerszünetet Roy Nissany, akinek idén másokhoz hasonlóan a koronavírus-világjárvány miatt kellett indokolatlanul sokat várnia a szezonrajtra. Pedig ha valakinek, neki valóban jó oka van izgatottnak lenni: az izraeli pilóta visszatér az F2-be, ahol a Trident versenyzője lesz, ráadásul január óta tudjuk, hogy a Williams versenyzői akadémiájának tagjaként az F1-es istállónál tesztpilótai feladatokat is kap majd, előreláthatólag több ízben is vezetheti majd a grove-i csapat versenygépét a pénteki első szabadedzéseken.

A #FormulaHUPodcast 20. adásában hallható exkluzív interjúban Roy felidézi, hogyan kapta meg kisgyerekként az első gokartos „dózist” Kecskeméten és azt is, hogy mit tanult az aktív pályafutása során a Minardinál és a Jordannél is tesztelő édesapjától, Chanochtól. A 25 esztendős pilóta beszél a hazánkhoz fűződő szoros kapcsolatáról, valamint arról is, hogy milyen sokat jelent számára az Oláh Gyárfás által gyerekkora óta biztosított stabil szakmai háttér.

 

Az elsőszámú magyar motorsport-diplomata személyesen csatlakozott az adás állandó gárdájához, Bethlen Tamáshoz, Gellérfi Gergőhöz és Mészáros Sándorhoz, így négyesben folyt a beszélgetés Roy Nissany előmeneteléről, a pilótamenedzseri feladatokról és arról is, hogy milyen esélyei lehetnek a versenyzőnek arra, hogy akár már a közeljövőben versenyzőként is lehetőséget kapjon a királykategóriában. A #FormulaHUPodcast történetének első igazi elnök-vendége természetesen elárult néhány dolgot a közelgő Magyar Nagydíjról, valamint felvázolta a legfontosabb tudnivalókat az újraindulóban lévő hazai motorsport-élettel kapcsolatban is.

Formula Podcast_hirdetes_S01_E20_A



Kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat, szidalmaitokat és átkaitokat a közösségi médiában a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk. Hallgassatok belénk!

A Formula.hu podcastje az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

applepod2

stitcher

yt

buzz3

google-pc

rp 

deezer

sc

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: