DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jordan őszintén Schumacherről, Baumgartnerről és sok másról

Mit gondol valójában első F1-es csapatfőnöke Baumgartner Zsoltról? A #FormulaHUPodcast exkluzív interjújában Eddie Jordan soha nem hallott részletességgel beszél a magyar pilótáról, de más ínycsiklandó érdekességekről is fellebbenti a fátylat!

Korábbi vendégeink közül Jean Alesi és Jarno Trulli is agyondicsérte Eddie Jordant, a korábbi F1-es csapatfőnököt, ezért stábunk úgy döntött, hogy elcsábítjuk egy interjúra a legendát. No persze nem ment könnyen, a paddock mókamestere ugyanis a tőle megszokott módon vitt egy csavart is a történetbe, mielőtt megszerezte neje engedélyét arra, hogy megtörténhessen a beszélgetés. Adásunkban természetesen elmeséljük, hogy milyen tréfával rukkolt elő vendégünk, mielőtt igent mondott a felkérésünkre.

Hogy miről beszélt Eddie Jordan amellett, hogy részletesen kivesézte Baumgartner Zsolt sztoriját és hazánkhoz fűződő élményeit? Például arról, hogyan lehet jó csapatfőnökké válni az F1-ben, hogyan tudta motiválni és ösztönözni a pilótákat – ami néha azzal járt, hogy egyik-másik versenyzőt egyszerűen beköltöztette a saját családi otthonába. Jordan természetesen a tőle megszokott kendőzetlen őszinteséggel fedte fel, hogy ki volt az ominózus versenyző, aki azóta is a második apjaként tartja őt számon.

 

Az ír legenda az F1 jövendőmondójaként is jegyzett, hiszen az évek során számos nagy dolog bekövetkeztét is megjósolta. Annak idején tőle hallhattunk először például Michael Schumacher visszatéréséről, de elsőként jelezte azt is, hogy Lewis Hamilton a McLarentől a Mercedeshez teszi át a székhelyét. A #FormulaHUPodcast adásában Jordan első ízben beszél arról, hogy Hamilton átigazolásában komoly szerepe is volt, ugyanakkor azt is elárulta, hogy minek köszönheti folyamatos jólinformáltságát.

Noha elismerte, hogy kristálygömbje nincs, felkérésünkre a legendás szakember újra jósolt, így adásunkban hallható, hogy mit vizionál a Mercedes gyári csapatának jövőjével, illetve globálisan, a Formula 1 jövőjével kapcsolatban. A #FormulaHUPodcast törzsgárdája, a Bethlen, Mészáros, Gellérfi trió az adásban nosztalgiázik, reflektál a Jordantől hallottakra, ugyanakkor igyekeznek helyretenni a Baumgartner Zsolt F1-es szereplésével kapcsolatos, a magyar köztudatban élő tévhiteket is.

Formula Podcast_hirdetes_S01_E19_A



Kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat, szidalmaitokat és átkaitokat a közösségi médiában a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk. Hallgassatok belénk!

A Formula.hu podcastje az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

applepod2

stitcher

yt

buzz3

google-pc

rp 

deezer

sc

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: