DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sokáig nem lesznek nézők az F1-en

A szervezők semmiképp sem akarnak fejest ugrani a tömegrendezvények mélyvizébe, így az F1-es szezon első szakasza egészen biztosan zárt kapuk mögött fog lezajlani.

Már három hét sincs az idei első (teljes értékű) Formula-1-es versenyhétvégéig. A tervek szerint július 5-én Ausztriában elrajtol végre a 2020-as idény, amit több szempontból is rendhagyó lesz. A szokatlanul kései kezdés csak egy a furcsaságok között, ugyanis lesznek helyszínek, ahol két futamot rendeznek, ráadásul az első néhány versenyre soha nem látott módon egyetlen nézőt sem fognak beengedni. Ezzel kapcsolatban az F1 sportszakmai igazgatója elárulta, nagyon óvatosan fognak eljárni, egészségügyi kockázatok mellett biztosan nem csábítanak embereket a versenyhelyszínekre.

hungpurs



„Nem fogjuk elsietni. Szerintem a későbbi európai versenyeken is túl optimista lenne, én ezzel nem számolnék. A távolabbi helyszíneken reménykedhetünk abban, hogy nézők is lesznek, de még az sem garantált. Létfontosságú a futamok biztonságos környezetben való megrendezése. A világban utazgatva nem ütközhetünk olyan problémába, ami megakadályozza a továbbhaladásunkat. Ezen a téren lassan fogunk haladni” – árulta el Ross Brawn az FIA e-konferenciáján.

„A nézők nagyon fontosak számunkra. Mi is szeretnénk őket látni, hiszen nagyban hozzájárulnak a hangulathoz, de nem ugorhatunk fejest a mélyvízbe, hogy aztán ki kelljen belőle kászálódni, ha probléma adódik. Úgy érezzük, hogy a versenyzés és annak közvetítése is több a semminél. Az európai szezon nagy része zárt kapuk mögött fog lezajlani, de természetesen a körülmények változásához tudunk alkalmazkodni” – tette hozzá.

Ezek alapján azzal számolhatunk, hogy a versenynaptár eddig lefixált helyszínein valószínűleg üres lelátók fogadják majd a mezőnyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: