DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Barrichello veszélyre figyelmeztette Sainzt

A Ferrari egykori pilótája szerint mentálisan kemény év vár Carlos Sainzra, akinek kulcsfontosságú lesz kordában tartania az érzelmeit, mielőtt új csapatához csatlakozik.

Furcsa helyzet állt elő a 2020-as Formula-1-es idény előtt. Több pilóta, köztük Carlos Sainz is csapatváltást jelentett be 2021-re, így az idei évet abban a tudatban kell teljesítenie, hogy a fejében már ott motoszkál a gondolat, miszerint a jelenlegi istállójánál ezek az utolsó versenyei. Rubens Barrichello szerint Sainz számára különösen nehéz lesz a helyzet, hiszen a Ferrarinál óriási elvárások elé néz a pilóta.

 sainz-leclerc-portre-20191



"Mentálisan és fizikailag is készen áll, de a stresszt tudnia kell kezelni. Feszült lesz a csapatváltás miatt. Azt javaslom neki, hogy gyakorolja az agykontrollt. Nekem a feszültség kezelésében óriási szerepe volt a meditációnak, neki is tudom ezt javasolni. A jövőn dolgozni stresszes, de a meditáció segít a jelenben maradni" - magyarázta a brazil, aki hat szezont teljesített a maranellóiaknál.

Idén Sainz mellett Sebastian Vettelnek és Daniel Ricciardónak is abban a tudatban kell versenyeznie, hogy jövőre már egy másik csapatnál fog szolgálatot teljesíteni. Barrichello furcsának érzi, hogy még az idei szezon előtt több pilóta is csapatváltásról döntött. "Őrület, hogy bejelentették a jövőbeli terveiket, de egy évet még teljesíteniük kell. Mentálisan ez kemény, ott versenyezni, ahol már nem érzik otthon magukat" - nyilatkozta az Autosportnak.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: