DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Továbbra is Hamilton az etalon

A korábbi F1-es pilóta szerint ameddig Lewis Hamilton talál motivációt ahhoz, hogy többet hozzon ki magából, addig képes lesz világbajnoki címeket nyerni - most is ő a fő esélyes.

Mark Webber szerint nincs kérdés, az előttünk álló csonkaszezonban is Lewis Hamilton a világbajnoki cím legnagyobb esélyese, egyszerűen azért, mert ő a legjobb pilóta a mezőnyben. A Red Bull korábbi versenyzője azt mondja, hogy hiába szeretnék sokan már Hamilton bukását, egyúttal Max Verstappen, vagy éppen Charles Leclerc sikerét látni, a brit klasszis egyelőre a többiek előtt jár.

"Még Lewis van legelöl. Egyáltalán nem követ el semmilyen hibát, gyors, önkritikus és tudja, hogy hogyan kell eredményt hozni, legyenek bármilyenek is a körülmények. Eshet az eső, fújhat a szél, lehet magas a hőmérséklet, Lewis mindig tudja, hogy hogyan kell elvégezni a feladatot, akár időmérőn, akár a versenyen" - méltatta Hamiltont Webber az At The Controls podcastnek adott interjújában.

00117017_755_1



"Lewis még nagyon messze van attól, hogy abbahagyja és egyértelmű, hogy az előttünk álló szezonban is ő a legnagyobb esélyes. Ezt bizonyítani is fogja, ha a Mercedes olyan autót ad alá, amellyel már az elejétől kezdve harcolhat. Ausztria más tészta, itt kezdődik a szezon, de a Mercedes általában nem szokott erős lenni ezen a pályán" - mutatott rá ugyanakkor a szezonnyitó érdekességére az ausztrál.

"Gyakran beszéltem erről Niki Laudával, aki nagy hatással volt Lewisra. Látható, hogy az igazán nagy sportolók, mint mondjuk Michael Jordan, folyamatosan harcolnak magukkal. Amíg Lewis talál motivációt ahhoz, hogy többet hozzon ki magából, addig képes lesz ott maradni a csúcson és bajnoki címeket nyerni a következő években."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: