DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Jordan: A Mercedes két éven belül távozik

Több gyártó visszavonulását, így az F1-es élmezőny átalakulását jósolja az egykori csapatfőnök, aki szerint a Mercedes alakulata Lawrence Stroll irányítása alá kerülhet.

Merész jóslatokba bocsátkozott az egykori Jordan Grand Prix alapítója és csapatvezetője, Eddie Jordan. Az ír üzletember szerint az idei világjárvány következményeként a közvéleményt az eddigieknél is jobban foglalkoztatja a környezetvédelem, ami a benzingőzös Formula-1-en belül is jelentős változásokat eredményezhet. Meglátásai szerint több gyártó rövid időn belül távozhat a sorozatból.

 mercedes-motorhiba



„A koronavírus miatt nemcsak a világ alakult át drasztikusan, hanem az emberek nézetei is megváltoztak. A környezettudatosság nagyobb szerepet kapott, ami a cégvezetőket is gondolkodásra készteti. Meggyőződésem, hogy az olyan gyártók mint a Mercedes, a Honda és talán a Renault két éven belül maga mögött hagyja a Formula-1-et” – nyilatkozta az F1-Insidernek.

Szerinte a Mercedes lesz az első a sorban, hiszen sorozatban hat gyártói világbajnoki cím után semmi sem maradt számára az F1-ben. „A vezetőség nem tehet mást. Mindent elértek, mindent megnyertek. Ilyen körülmények között nem tudják tovább hirdetni a sikerességüket. El fogják adni a csapatukat, talán Lawrence Strollnak, aki a fiával és az Aston Martinnal tör a világbajnoki cím felé. A Racing Pointtal ez nehéz lenne.”

Ez annak a McLarennek lehet jó hír, amely felélesztett egy régi partneri kapcsolatot, ugyanis 2021-ben Mercedes-erőforrásokra vált. „Elképzelhető, hogy eleinte a Mercedes szorosabb partneri kapcsolatot tart majd fent a McLarennel” – mondta ezzel kapcsolatban.

Az egykori csapatfőnök a Ferrari jövőjéről egészen máshogy vélekedik, őket tartja a legbiztosabb pontnak az F1-ben. „Ők máshogy gondolkodnak. Formula-1-es vér csörgedezik az ereikben, szóval a sorozat számukra nem kérdéses. A kilépéssel való fenyegetőzések csak figyelmeztetőlövések. A jövőben a Ferrari, a Red Bull és valószínűleg ismét a McLaren-Mercedes alkotja majd a Formula-1 alappilléreit” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: